OmVelkommen inn og la tiden stå stille et øyeblikk...

Huset

Kjøkkenveien 3 ligger i Imsroa, bare 50m fra riksvei 3, midt i  Østerdalen.  Akkurat der Birkebeienerveien kommer ned fra Lillehammer og Sjusjøen, og bare et langt stenkast unna der Imsdalsvannet utvinnes og produseres.

Den gamle riksveie 3 går bokstavelig talt nesten over trappen, med den gule midtstripen intakt. Det gamle bakeriet nede på sletten har dessverre bare overlevd med en skjev skorsten.


Historien

Huset er opprinnelig satt opp som forretningslokale for Storelvedalens forbrugsforening ved forrige århundreskifte. Forbruksforeningen startet som et sameie i 1871, i et mindre bygg på sletta rett ved siden av den nåværende Rv3. Etter en flom i Imsa på slutten av 1890-tallet, holdt imidlertid vannet på å ta med seg bygget, og det ble besluttet å bygge nytt.

Butikken hadde sin glansperiode frem til mellomkrigstiden, i en periode var den etter sigende den største forretningen mellom Elverum og Røros. Det har tydeligvis vært et praktbygg med mange kvaliteter. Selv om tidens tann ikke akkurat har vært nådig mot dette gamle huset ser man fremdeles kvaliteten i både håndtverk og materialbruk.

Forbruket hadde opphørssalg før jul i 1978, og ved det årets slutt var den lagt ned. Da hadde riksveien 2 år tidligere flyttet fra nesten rett over butikktrappen og ned til der den ligger i dag. Deretter var det ikke så enkelt å svippe innom som tidligere for kundene. Litt over hundre års butikkdrift og handel i det ærverdige bygget var derved historie.

Lokalet har tydelige spor etter tidligere tiders bruk - fra gulvslitasje ved den gamle butikkdisken hvor man ser hvor kassakøen gikk - til 1980-årenes keramikkverksted som røft preger både vegger, gulv og vinduer.


Kjøkkendamene

Vigdis og Marijke, begge inflyttere til Imsroa i Stor-Elvdal,  eier og driver caféen. Vi har interesse for  god mat, gamle trehus, hage  og å glede andre.  Mens Vigdis lager deilig mat og kaker med kjærlighet serverer Marijke den videre med omsorg og  glede. Andre begreper som passer på oss er gjestfrihet, service, fleksibilitet, høflighet, imøtekommenhet og godt humør.Det vi mangler av formelle kvalifikasjoner i kokk- og serveringsfaget, tas igjen i ekte matlagnings- og serveringsglede, med et  ønske om at gjestene skal få  gode opplevelser og ta med seg videre på sin reise - kort eller lang. 


Vi ønsker å bidra til å bringe liv til et område av Østerdalen som ellers er preget av fraflytting. Ingen som med jevne mellomrom kjører Riksvei 3 gjennom Østerdalen kan unngå å legge merke til at stadig nye hus blir fraflyttet, blendet av og til slutt revet. På den andre siden av den gamle Riksveien har Marijke kjøpt sitt drømmehus - det gamle Folkebadet - som nå er under en omfattende restaureringsprosess.


Kontakt oss

Vigdis Leren (tlf. 99312304) og Marijke van der Wiel (tlf. 90841321)

Storelvdalsveien 3420, 2480 Koppang (18 km sør for Koppang, 44 km nord for Rena)

post@kjokkenveien3.no

Instagram: @kjokkenveien3